Roslagsgjuteriet

Om Roslagsgjuteriet

Affärsidé

Vår affärsidé är att marknadsföra och tillverka kvalificerat järn­gjutgods till svenska och utländska kunder. Inom ramen för en och samma organisation ska vi tillhandahålla kunskap, uppfinningsrikedom, erfarenhet och teknisk utrustning, som klarar hela vägen från idéstadiet via modell och gjutning till att leverera ett komplett färdigbearbetat gods. Genom rationell och kvalitets­inriktad tillverkning, allt enligt EN 9001:2015, erbjuder vi produkter i de flesta grå-, seg- och specialkvaliteter, med hög leveranssäkerhet anpassade till kundens önskemål.

Unik kunskap och modern produktionsteknik

Roslagsgjuteriet har lång tradition av gjutning och våra anor sträcker sig tillbaka ända till 1860-talet. Under åren har företaget utvecklats till ett modernt gjuteri där vi kombinerar unik hantverksskicklighet med den senaste produktions­tekniken. Idag kan vi erbjuda en mycket flexibel produktion av såväl maskinformat som handformat järngjutgods. Det innebär att vi hanterar både korta och medellånga serier och vi kan snabbt ställa om mellan olika ämnen – i vikter mellan 0,1 och 500 kg.

All from one

Alltfler av våra kunder efterfrågar helhetslösningar där vi ansvarar för hela produktionsförloppet, från tekniskt underlag fram till en bearbetad gjutprodukt.

All from one, Roslagsgjuteriet

 

Certifieringar

Roslagsgjuteriet är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO14001:2015.

Certifications - Roslagsgjuteriet 2019

Storskogen

Storskogen

Roslagsgjuteriet ingår, tillsammans med Storebrogjuteriet i Storskogens företagsgrupp. De båda gjuterierna har en samlad unik gjuterikunskap, omfattande erfarenhet och modern teknisk utrustning. Detta innebär att vi kan hjälpa till med allt tänkbart gjutgods i järn, seg- och vitjärn i såväl korta som långa serier. Och i vikter från 0,1 till 7000 kg.

Oavsett om du beställer handformade eller maskinformade komponenter kommer du att uppskatta våra kundanpassade lösningar, vår effektiva kvalitetsstyrning och personliga service.

Mer info om Storskogen finns på Storskogen