Ekonomiansvarig/chef till Herräng

2023-03-06
Nu söker vi en Ekonomiansvarig/chef med intresse för utveckling och ledningsgruppsarbete. Roslagsgjuteriet erbjuder dig en viktig roll i företagets framtida utveckling av både ekonomiska processer men även av verksamheten i stort.

Roslagsgjuteriet ligger i det natursköna Herräng nära havet i Norrtälje kommun norr om Stockholm. Roslagsgjuteriet ingår, tillsammans med Storebrogjuteriet i börsnoterade Storskogens företagsgrupp som är en internationell koncern. En lång tradition av gjutning och våra anor sträcker sig tillbaka ända till 1860-talet. Under åren har företaget utvecklats till ett modernt och hållbart gjuteri där vi kombinerar unik hantverksskicklighet med den senaste produktionstekniken. Idag kan vi erbjuda en mycket flexibel produktion av såväl maskinformat som handformat järngjutgods.

Nu söker vi en Ekonomiansvarig/chef med intresse för utveckling och ledningsgruppsarbete.

En operativ roll som arbetar nära verksamheten och har övergripande ansvar över företagets HR- och ekonomifunktion. I nära samarbete med VD och dina kollegor i ledningsgruppen agerar du bollplank, analyserar och rapporterar företagets ekonomiska läge. Du är aktivt med i arbetet kring mål och visioner, strategiarbete och kan bidra med din erfarenhet ur ett ekonomiskt perspektiv. Idag köper man vissa tjänster inom ekonomi och lön och det blir ditt jobb att titta på hur det ska se ut framåt. Du kommer att arbeta med rapportering, bokföring, bokslut och årsredovisning samt vara delaktig i prognos och budgetarbetet. Din roll fungerar som sakkunnig i företagets ekonomifrågor internt och externt i kontakter moderbolaget, revisorer och ansvariga myndigheter Framåt är det önskvärt att arbeta med företagets HR-arbete och se över rutiner och processer och aktivt arbeta med förbättringar samt titta på olika investeringar och eventuellt också förvärv.

Du har tidigare arbetat med liknande ekonomiska uppgifter. Drivs av en samordnande roll där du får ta helhetsansvar och har en förmåga att se förbättringar och tar tag i saker. Van vid att arbeta i olika system och är en fena på Excel. Du har en ekonomisk utbildning inom redovisning eller motsvarande. Behärskar engelska i tal och skrift då Roslagsgjuteriet arbetar med internationella kunder. Du behöver vara på plats och nära verksamheten merparten av arbetstiden men möjligheten finns även att jobba på distans någon dag per vecka.

Roslagsgjuteriet erbjuder dig en viktig roll i företagets framtida utveckling av både ekonomiska processer men även av verksamheten i stort. Alla arbetar aktivt för att minska verksamhetens påverkan på miljön och Roslagsgjuteriet är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO14001:2015. Vi är idag runt 60 medarbetare och arbetar både med lokala och internationella kunder. Med hög omsättning, god lönsamhet, öppen företagskultur, ordning och reda samt med planer för tillväxt framåt får du vara med och påverka Roslagsgjuteriets framtid. Att vara en del av Storskogens företagsgrupp innebär tillgång till såväl kvalificerad kompetens, viktiga nätverk samt utvecklingsmöjligheter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Roslagsgjuteriet AB med rekryteringsföretaget Capto HR. Urval sker löpande därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Mer information om tjänsten finns här >